KøB STILNOCT 12,5MG I DANMARK

Køb Stilnoct 12,5mg i Danmark

Køb Stilnoct 12,5mg i Danmark

Blog Article

Søvnløshed eller dårlig søvn er ret almindeligt, men det varer normalt ikke længe. Hvis du har problemer med at sove, kan det betyde, at du har svært ved at falde i søvn, eller du kan vågne op i lange perioder i løbet af natten, eller du kan vågne for tidligt om morgenen. 'Sovetabletter' som zolpidem anses for at være en sidste udvej, men de ordineres nogle gange i en kort periode for at hjælpe med et særligt slemt plet af søvnløshed.

Zolpidem tilhører en klasse af lægemidler, der almindeligvis kaldes Z-lægemidler. Det virker ved at handle på den måde, beskeder sendes i din hjerne, som hjælper dig med at sove. Det reducerer den tid, det tager for dig at falde i søvn, og forlænger den tid, du bruger på at sove.

Zolpidem vil ofte virke godt på kort sigt, men det er normalt ikke ordineret i mere end 2-4 uger. Det skyldes, at din krop vænner sig til det inden for en kort periode, og efter dette er det usandsynligt, at det har samme effekt. Din krop kan også blive afhængig af det, når det tages i længere tid end dette.

Før du tager zolpidem
Nogle lægemidler er ikke egnede til personer med visse tilstande, og nogle gange må en medicin kun bruges, hvis der udvises ekstra forsigtighed. Af disse grunde, før du begynder at tage zolpidem, er det vigtigt, at din læge ved:

Hvis du er gravid, prøver at få en baby eller ammer.
Hvis du har vejrtrækningsproblemer, eller hvis du har søvnapnø, et problem, hvor du holder op med at trække vejret i korte perioder om natten.
Hvis du har en tilstand kaldet myasthenia gravis, eller hvis du har en anden tilstand, der forårsager muskelsvaghed, især hvis dette forårsager åndedrætsbesvær.
Hvis du nogensinde har haft et stof- eller alkoholmisbrug.
Hvis du føler dig deprimeret, eller hvis du har et psykisk problem.
Hvis du har problemer med den måde, din lever fungerer på, eller problemer med den måde, dine nyrer fungerer på.
Hvis du nogensinde har haft en allergisk reaktion på et lægemiddel.
Hvis du tager eller bruger anden medicin. Dette omfatter enhver medicin, du tager, som kan købes uden recept, såvel som urtemedicin og komplementær medicin.
Sådan skal du tage zolpidem
Før du starter behandlingen, skal du læse producentens trykte informationsfolder inde fra pakken. Det vil here give dig mere information om zolpidem og vil give dig en komplet liste over de bivirkninger, du kan opleve ved at tage det.
Det er sædvanligt at få ordineret en tablet (10 mg), der skal tages lige før sengetid. Tag ikke mere end én dosis i løbet af en enkelt nat. Hvis du er over 65 år, kan din læge overveje, at tabletterne med styrke på 5 mg er mere egnede til dig.
Tag zolpidem nøjagtigt som din læge fortæller dig. Du kan rådes til kun at tage en tablet to eller tre nætter om ugen i stedet read more for hver nat.
Få mest muligt ud af din behandling
Tag ikke zolpidem i længere tid end din læge anbefaler. Det anbefales kun i en periode på højst fire uger. Det skyldes, at din krop hurtigt vænner sig til denne medicin, og efter denne tid er det usandsynligt, at det har samme virkning. Din krop kan også blive afhængig af det, når det tages i længere tid end dette.
Tabletterne vil gøre dig søvnig, og du kan stadig føle dig søvnig næste dag. Kør ikke bil og brug ikke værktøj eller maskiner den følgende dag, medmindre der er gået mindst otte timer, siden du tog zolpidem-tabletten. Tag kun din zolpidem-dosis én gang, lige før sengetid. Tag ikke en ny dosis samme nat.
Drik ikke alkohol, mens du er på zolpidem. Det vil øge risikoen for bivirkninger såsom søvngængeri og gøre andre ting, som du ikke er i stand til at huske, når du vågner.
Kan zolpidem give problemer?
Sammen med deres nyttige virkninger kan de fleste lægemidler forårsage uønskede bivirkninger, selvom ikke alle oplever dem. Tabellen nedenfor indeholder nogle af de mest almindelige, der er forbundet med zolpidem. Du finder en komplet liste i producentens informationsfolder, der følger med din medicin. De uønskede virkninger forbedres ofte, efterhånden som din krop tilpasser sig den nye medicin, men tal med din læge eller apotek, hvis noget af det følgende fortsætter eller bliver generende.

Almindelige zolpidem-bivirkninger (disse rammer færre end 1 ud af 10 personer) Hvad kan jeg gøre, hvis jeg oplever dette?
Søvnig, svimmel eller træt Hvis du fortsætter med at føle dig søvnig morgenen efter, må du ikke køre bil og ikke bruge værktøj eller maskiner, før dine reaktioner er vendt tilbage til det normale
Hovedpine, rygsmerter Drik rigeligt med vand og bed din apoteker anbefale et passende smertestillende middel. Hvis smerten fortsætter, så lad din læge vide det
Mavebesvær (såsom diarré, kvalme eller ubehag i maven) Hold dig til simple read more måltider - undgå rige eller krydrede måltider
Hallucinationer, irritabel følelse, mareridt, dårlig hukommelse, hals- og brystinfektioner Hvis nogen af disse bliver generende, skal du tale med din læge
Nogle mennesker, der tager zolpidem, har gjort ting, mens de sover, som de ikke kan huske, hvornår de vågner op, såsom søvngængeri, sle

Report this page